Aft Terápia Akupresszúra Craniosacrális kezelés Bach Virágterápia Családállítás Egyéni és Csoportos Családállítás Fülakupunktúra Szivárvány energia kezelés Kineziológia Pszichotronika Magnetspace Kvantum testelemző Metamorf masszázs PLEJÁDI Energia kezelés Személy és tértisztítás Théta Healing

Bach virágterápia

Mindenki hordoz magában egy-egy negatív benső érzelmi „gócpontot”, amely megoldásra, feloldásra vár. Az érzelem nem más, mint energia, rezgés. A Bach-virágterápia a virágok rezgésenergiáját alkalmazza az energetikai blokkok feloldására és harmonizálására.

 

Bach-virágterápia kidolgozója Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos volt. 38 gyógyító virágot rendszerezett, melyek mindegyike egy-egy pozitív lelki állapotot testesít meg. A virágesszenciában a növények nem fizikailag vannak jelen, hanem információtartalmukkal, energetikai rezgésükkel. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor testileg és lelkileg harmonizálódunk is ezekkel a pozitív információkkal.

 

Back virág képe.

 

Bach-virágesszenciák napfényfürdőnek kitett virágokból készült kivonatok. A Bach-virágesszenciák nem mérgezőek és nincsenek mellékhatásai, könnyen és jól kombinálhatóak a kiválasztott virágok az igénynek megfelelően. A fenti lelki állapotok egy-egy karaktert jelenítenek meg, melyekből a terapeuta ráismer a pácienst éppen jellemző érzelemvilágra, rezgésszintre. A Bach-virágesszenciák pozitív energetikai rezgései, információi ellensúlyozzák ezeket a negatív érzelmi reakciókat.

 

Back virág képe.

 

A Bach-virágterápia hatására békésebb lelki állapotot érhetünk el. Felszabadulnak az érzelmeink által kiváltott blokkok energetikai rendszerünkben, így már szabadon áramolhat tovább az öngyógyító erő. Bach-virágesszencia szép finoman, mint minden pozitív energia, a múlt vagy a jelen valóságából segít arra a következő valóságra irányítani figyelmünket és energiánkat, amit igazán akarunk és szeretnénk.

 

A lelki tisztulás folyamata mindenkinél egyénileg változó. Függ a hozzáállásodtól és attól is, hogy mennyi ideig küszködtél lelki gondjaiddal, megpróbáltatásaiddal. Akarod-e a pozitív változást és hajlandóak is vagy-e tenni érte? Ne feledd, hogy a terapeuta és a virág is (virágterápia), csak segítő és katalizátor funkciót tölt be! Megfelelő Bach-virágterápia kiválasztása után már elsősorban a felelősség a pácienssé, a Tiéd.

 

Back virág képe.

 

A fejlődést tükröző lelki folyamatok jellegéhez és kihívásaihoz kell mindig igazítani a Bach-virágterápia, illetve a Bach-virágesszenciák összetételét.

 

Bach-virágterápia addig hozza előtérbe a megoldásra, feloldásra váró gócpontokat, míg teljesen fel nem szabadít Téged! Olyan, mintha egy pszichológusnál járnál, de egy olyan segítőnél, aki finoman, Téged teljesen értve, Önmagadon keresztül vezet el a megoldáshoz, a felismeréshez, az önelfogadásához. A Bach-virágterápia segít, hogy harmóniában önmagunkkal és belső hangunkkal hamarabb ráleljünk a lényegre és a pozitív megoldásokra.


Bach cseppek / Bach drops

 

Bach virágterápia hatása és a várható reakciók

Arra a kérdésre, hogy az esszenciák pontosan milyen hatást váltanak ki, nagyon nehéz általános választ adni. Mivel mindegyik virágesszencia más, és az emberek problémái is különbözőek, a hatás sokféleképpen történhet. Az esszenciák szedése során egyfajta energia információ íródik be az ember finom rezgésekből álló energiarendszerébe. A beíródás minden embernél más- más idő alatt megy végbe.


Virágok táblázat 1 / Table of flowers 1

 

Egy általános terápia időtartalma három és tíz hét között van.

 

Akut betegségeknél, vagy akut lelkiállapotnál az első hatás 3 - 4 napon belül jelentkezik, de az sem ritka, hogy valaki 1-2 órán belül érzi a cseppek pozitív hatásait.

 

Krónikus, hosszan tartó betegségek esetén a terápia hónapokig, vagy akár egy- másfél évig is elhúzódhat.


Virágok táblázat 2 / Table of flowers 2

 

A várt hatás a szedés kezdeti periódusában kétféleképen kezdődhet:

 

Kezdeti túlzott javulás: melynek során a kezelt úgy érzi, hogy problémái megoldódtak, a javulás látványos és gyors. Ezt a kezdeti nagyon pozitív hatást a második, harmadik hét körül visszaesés követhet, ami normálisnak tekinthető.

 

Kezdeti rosszabbodás: a terápia kezdetén a betegség tünetei, vagy a lelki problémák átmenetileg felerősödnek, de hamar el is múlnak. Ezek a tünetek, a homeopátiában is megjelennek, és azt az üzenetet közvetítik felénk, hogy a cseppek hatni kezdtek.

 

Mindkét esetben kezdeti reakcióról van szó, amelyek után a betegség (némi hullámzást követően) egy harmonikusabb állapotot ér el.


Virágok táblázat 3 / Table of flowers 3

 

Álmok

A virágesszenciák szedése során előfordulhat, hogy nagy jelentőséggel bíró, érdekes, színes álmokra emlékezünk. Ezeket érdemes lejegyezni, mert az álmokban sokszor értékes információkat kaphatunk arra nézve, hogy hogyan is oldjuk meg az aktuális problémánkat.

 

Egyéb jelek

Az álmokon kívül más reakciók is felléphetnek a virágesszenciák szedése során. Ilyenek lehetnek különböző felismerések, érzések, gondolatok, új problémák felszínre kerülése. Ezek mind azt mutatják, hogy lelkünkben elindultak a változások, és pozitív jelnek kell őket tekintenünk.

 

Hogyan döntsük el, meddig kell szedni egy virágkeveréket?

Ebben Edward Bach alapelveihez kell visszanyúlnunk. A lényeg az egyszerűség. A fenti kérdésre egyszerűen válaszolva: akkor hagyjuk abba a Bach virágeszenciák szedését amikor úgy érezzük, nincs már szükség rájuk. Mivel a probléma, és a megoldása is bennünk van, nyugodtan hagyatkozzunk belső megérzéseinkre.

 

Egyébiránt ha azt tapasztaljuk, hogy egy idő után elmarad a cseppek bevétele (és ez nem lustaságunkból, vagy hanyagságunkból történik), úgy értékelhetjük, hogy más keverékre, vagy a terápia befejezésére van szükségünk. Az is jelzésértékű lehet, ha esszenciás üvegünket elhagyjuk, vagy véletlenül összetörik.

 

A Bach virágterápia mellékhatásai, túladagolás

A Bach-virágesszenciák szedése során semmilyen mellékhatás nem jelentkezik, mivel csak azokra az esszenciákra reagál az ember energiarendszere, amelyekre éppen szüksége van, félrekezelésre sincs lehetőség. Ha nem megfelelő esszenciát választottunk, nem lesz semmilyen hatással ránk. Túladagolás sem lehetséges, ha egyszerre isszuk meg az egész üveggel, akkor sem történik semmilyen negatív hatás. Ezek miatt biztonsággal adható gyerekeknek, és terhes anyáknak is. A bach virágterápia használata teljesen veszélymentes.


Virág montázs/ Montage of flowers

Bejelentkezés: Scheck Szilvia Természetgyógyász- Kineziológus
Telefonon: +3620/628-6744
Email: kineziologiaveszprem@gmail.com

A szakmához szükséges működési engedéllyel (ENKK: 220020) és felelősségbiztosítással rendelkezem!