Aft Terápia Akupresszúra Craniosacrális kezelés Bach Virágterápia Családállítás Egyéni és Csoportos Családállítás Fülakupunktúra Szivárvány energia kezelés Kineziológia Pszichotronika Magnetspace Kvantum testelemző Metamorf masszázs PLEJÁDI Energia kezelés Személy és tértisztítás Théta Healing

Craniosacrális Kezelés

A cranisacrális terápia gyökerei az Osteopátiához nyúlik vissza, amelyet Dr. Andrew Taylor Still fedezett fel 1874-ben. Dr. Still a csontokat állította a középpontba és annak bántalmait, mivel azt figyelte meg, hogy ezek a képletek jelzőrendszerként, mutathatják meg szervezetünkben fellépő működészavart.

Dr. Sutherland osteophata az 1900 években felfedezte, hogy a légzési- és a szívritmuson kívül a testben érzékelhető egy harmadik ritmus is, amelynek életfontosságú szerepe van a test szabályozásában és fenntartásában. Megfigyelte ezen kívül, hogyha a test és főképp a koponya csontjai nem tudnak megfelelően mozogni, akkor egészségügyi probléma léphet fel a testben, amely akár pszichés megbetegedést is jelenthet. Saját magán végzett kísérletekkel bizonyította ezt a tényt és az osteophátiában alkalmazott gyógyítási módszert tovább fejlesztette, amelyből lett a cranio osteophatiás kezelés. Dr. John Upledger vezetésével 1970-es években a Michigan Állami Egyetem kutatócsoportja bebizonyította, hogy a koponyacsontok között nincs szilárd összeköttetés, hanem enyhén mozognak és mozgathatóak.

Az Integrált Cranisacrális Biodinamkia gyakorlata és alkalmazása során azokkal az alapvető erőkkel dolgozunk, amelyek működésünket irányítják. Ezt Dr.Sutherland, a Craniális ostheopátia, majd craniosacrális terápia megalkotója az „ÉLET LÉLEGZETÉNEK” is hívta és ez az erő, amely az egész Univerzumot áthatja, ennek az áralmásban vagyunk benne és élünk általa.

A CRANIOSACRALIS RENDSZER

A craniosacralis megnevezés a latin cranium és os sacrum, azaz a koponya és keresztcsont kifejezésekből ered. A koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agyi-gerincvelő folyadék (liquor), a hozzá tartozó kötőszöveti hártyák és a keresztcsont alkotják a craniosacrális rendszert elsősorban. A kezelés a test és természetesen a koponya mikro mozgásainak korrigálásán alapul és azon a felismerésen alapszik, hogy az agy által termelt gerincvelő folyadék ritmikusan pulzál, ez a pulzálás minden csontban és testszövetben érzékelhető. A kezelő erre a pulzálására, valamint a szövetekre ráhangolódva a kötőszövetek ellazításán keresztül segíti a craniosacrális rendszert annak természetes önszabályozódásában, harmonizálódásában.

A Craniosacrális terápia arra az elvre épül, hogy a test akkor egészséges,
a az “ÉLETET ADÓ LÉLEGZET” (élet energia, életerő) szabadon áramlik a testünkben.
Tudományos vizsgálatok bizonyították azt, hogy az emberi test megőrzi szövet-memóriájában az eddig átélt fizikai és érzelmi események lenyomatait. Az érzelmileg kellemetlennek minősített emlékek nyomán a craniosacralis rendszerben is blokkok alakulhatnak ki. E blokkok miatt az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik a craniosacralis rendszerben, és ez krónikus betegségek kialakulásához vezethet. A kezelések alatt a test képes föloldani a szövetekben lévő, elraktározott blokkokat.  A blokkot okozó traumák a tudattalanból felkerülhet az éber tudatba, így feldolgozhatóvá és feloldhatóvá válik. A kezelés alatt alkalmazott mozdulatok nagyon lágyak, gyengédek, finomak. Alig érezhető nyomást, finom érintéseket használ, a kezelő miközben figyeli a test folyamatait és követi azt.  A kezelt érezheti az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának gyengéd áramlását a testben, mint egy hullámot, amely az idegrendszer lenyugvásával jár együtt.

A Craniosacrális biodinamika eredete azt tanítja, hogy szándék nélkül, manipuláció mentesen a jelenlétet alkalmazva és a test jelzéseit meghallva, a mozgásokat csak követve, nem beavatkozva kezelünk. 

Hallgatunk, figyelünk, csatlakozunk az egészséghez. A Csend az, ami lehetővé teszi számunkra, a kapcsolatot az elsődleges légzéssel, az egésszel. Ha ilyen módon érintjük meg a gyógyulni vágyókat, akkor csodálatos lehetőséget hozunk létre a gyógyuláshoz.

Kiknek ajánlom a terápiát:

A craniosacrális terápiát a központi idegrendszer működésének fokozására, a stressz negatív hatásának megszüntetésére, a betegségekkel szembeni ellenálló képesség és az általános egészségi állapot javítására alkalmazható.

 

Bejelentkezés: Scheck Szilvia Természetgyógyász- Kineziológus
Telefonon: +3620/628-6744
Email: kineziologiaveszprem@gmail.com